12 Eylül 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlılar arasında zeytinyağlı kerevizden sonra favorimdir zeytinyağlı barbunya, hem çabuk pişiyor hem de müthiş lezzetli oluyor :))


Zeytinyağlı Barbunya

Malzemeler:

300 - 400 gr. barbunya
1 adet havuç (küp kesilmiş)
1 adet orta boy soğan (yemeklik kesilmiş)
1 iri diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
1 adet sivri biber (dilimlenmiş)
1/2 kırmızı salçalık biber (minik dilimlenmiş)
1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası (opsiyonel)
1/2 çay bardağı zeytinyağı (Ben Komili Sıcak Lezzetler kullanıyorum)
1 adet küp şeker veya 1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz (Himalaya tuzu kullanıyorum)
Su

Üzeri için:

Bol maydanoz

Hazırlanışı:

Barbunyaları ayıklayıp yıkayalım. Küp kesilmiş havucu, soğan, kırmızı biber ve sivri biberle beraber zeytinyağında iyice kavuralım. Salçaları da ekleyip karıştırdıktan sonra barbunyaları da ekleyip bütünleşmesini sağlayın. Üzerini geçecek kadar kaynar su ve şekerini koyup pişirin. Pişene kadar suyu azaldıkça ekleyin. Ben bu yemeği ağır ateşte aşağı yukarı 45 - 55 dak. arasında pişiriyorum. Ben bütün yemeklerde tuzu, tencerenin altını kapattıktan sonra koyuyorum. Soğuduktan sonra üzerine bol maydanoz serperek servis yapın.

Yine aynı şeyi söyleyeceğim, mümkünse yemeklerinizi 1 gece önceden yapıp ertesi günü servis yapın. Çok daha lezzetli oluyor :))

Sevgi, ışık ve afiyetle kalın...

2 yorum:

  1. benimde favorimdir :))
    ellerine sağlık canım züzüm çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  2. bence pişme süresini de eklemelisin=))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)