21 Kasım 2012 Çarşamba

Sütlü İrmikli Tatlı

Tam siteyi güncellemek üzere açmıştım ki baktım Handeciğim bana ; TAM İKİ AY OLMUŞ SİTENDE KEK ÖYLECE KALAKALMIŞ :)) dedim ki şimdi şu dakika güncellemek üzere açtım ki sen yazıyorsun...Ben bunu rutine oturtamıyorum üzgünüm, o kadar çok ve çeşit yemek, çorba, tatlı, börek yapıyorum fakat onları bile fotoğraflamaya üşeniyorum, bu derece bendeki durum :))

Ama şimdi ne yapayım; sabah 7de işe git, akşam 18:30 da eve gel...Yemek yap, toparla, kuzucuğumun dersleriyle boğuş  derkeen pestilimiz çıkıyor...Ve güncellemek ne mümkün...Zaten bunların hepsini birarada yürütüp herşeyi sırasıyla yapabilen insanlara hayranımm...Saygıyla eğiliyorum önünüzde..

Temmuzdan Azracığımın doğumgününden kalma bir tarif, ama Pazartesi akşam güncelleyerek tekrar yapınca hemen paylaşmak istedim :))


İrmikli Sütlü Tatlı

Malzemeler

750 gr. süt
5-6 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı toz şeker (siz arzunuza göre arttırabilirsiniz, ben az şekerli tercih ediyorum)
5 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık, ceviz yada badem
100 gr hindistancevizi rendesi
50 gr. tereyağ
1 pkt vanilya
80 gr. bitter kuvertür çikolata

Hazırlanışı

Süt'e şeker ve irmiği ekleyerek ısıtın. Koyulaştıktan sonra hindistan cevizi rendesi, vanilya ve tereyağı ekleyerek bir karıştırıp altını kapatın.Ocaktan aldıktan sonra da çekilmiş fındığınızı ekleyin. İrmikli tatlının yarısını içini suyla çalkaladığınız bir kalıba dökün (böylece kalıptan çıkartmanız daha kolay olacaktır), geri kalan yarısına ise çikolatanızı ekleyerek eritin ve üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis yapıp afiyetle yiyin :))


Bu fotoğrafta da dahas önceki zamanlarda çikolata sosuyla hazırladığım irmik tatlısının başka bir versiyonu var :)

Sevgi ve ışıkla kalın,
Züzü