6 Eylül 2013 Cuma

Tahinli Kurabiye


Uzun bir aradan sonra yeni tariflerle yeniden karşınızdayım :)) Tabii ki yemekler pişirilmeye, tarifler denenmeye devam edildi, kimisi fotoğraflandı kimisi direk yenildi...Sözlü paylaşımlar yapıldı ama yazıya dökme tembelliği diz boyuydu :)) Neyse bahaneler de sıralandıktan sonra hemen en sevdiğim yiyecek olan tahinle size harika bir kurabiye tarifi vermek istiyorum...

Siz de benim gibi tahin delisiyseniz hiç beklemeyin deneyin...Asla pişman olmayacaksınız ve tahine doyacaksınız, garanti ediyorum..."Tarif Lezzet Dergisi 2010/01 özel sayısı Şımartan Tatlar Kurabiyeler"

Bu tarifi yapmadan önce -eğer mutfağınızda yoksa- aşağıdakine benzer bir ölçü kaşığı edinmenizi tavsiye ederim. Çook yardımcı oluyor, hatta bence ölçü kaşıksız olmaz bu tarif :)

                                                                                                                    netten alıntıdır

Tahinli Kurabiye

Malzemeler:

1 büyük su bardağı tahin
1 çay bardağı Fındık Yağı (orjinalinde Ayçiçek Yağı)
1 küçük su bardağı pudra şekeri
1 büyük su bardağı dövülmüş ceviz
1 pkt vanilya
3 su bardağı un (orjinalinde 2-2,5 bardak)

Hazırlanışı:

Tahin, fındık yağı, Pudra şekeri, dövülmüş ceviz ve vanilyayı bir kap'ta karıştırarak azar azar un'u ekleyip yoğurun. Sakın birbiriniz tutmuyor diye daha fazla un eklemeye kalkmayın. Bu tarifin özelliği bu şekilde. Ölçü kaşığınızı her seferinde önce un'a bandırın sonra kurabiye'den parçalar alarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 170 derecedeki fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Pişen kurabiyeleri fırından çıkartın ve soğuduktan sonra dikkatlice servis tabağına dizin, çünkü çok sıkarsanız dağılabilirler. 


Afiyet olsun :)
Mutluluk ve aşk dolu bir haftanız olsun...:)
Sevgi ve ışıkla kalın,
Züzü