Diğer sayfam'da tarifi var, arşivim'de yer alması açısından buraya da eklemek istedim...Çabucak hazırlanan miss gibi bir tarif...Önceleri sadece mürdüm eriği ile yaparken bu ara böğürtlenli buluşmaları daha çok sever olduk...
Böğürtlenli Tart
Malzemeler
300 gr. un
100 gr. çekilmiş fındık (badem yada ceviz)
1 tatlı kaşığı tarçın
150 gr. Toz şeker
1 pkt. Vanilin Şekeri
1 tutam tuz
250 gr. yumuşamış tereyağı (200 gr. yeterli oluyor)
2 yemek kaşığı hindistan cevizi (arzuya göre)
Üzerini kaplayacak kadar Böğürtlen
Elenmiş un, çekilmiş fındık veya badem yada ceviz, tuz, toz şeker, tarçın, hindistan cevizi ve vanilin şekerini bir kapta karıştırın. Tereyağını ekleyip çok fazla sıkmadan yoğurun. Başta toparlanmıyor gibi gelsede yoğurdukça kendini toparlayacak, vazgeçmeyin ;) Yoğurduğunuz hamurun yarısını buzdolabına kaldırın diğer yarısını da yağlanmış unlanmış 26 cm lik kalıba incecik bastıra bastıra döşeyin ve kenarlarını hafif kaldırın. Hamurda çatalla delikler açın. Üzerine böğürtlenleri döşeyin. Buzdolabına koyduğunuz hamuru çıkartıp vişnelerin üzerine minik parçalar koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 50- 60 dak. pişirin.
Çırpılmış şekersiz krema ile servis yapın...
Sevgi ve ışıkla kalınız...
Züzü
gerçekten çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilyemek oyunları
Çok teşekkür ederim Cemal bey :) Selamlar,
YanıtlaSil