Kıymayla aranız çok iyi değilse, kıymasız da yapabilirsiniz, her durumda beşamel soslu yemekler çok güzel oluyor...
Buyrun tarife;
Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar
1 küçük boy karnabahar
1 yemek kaşığı sirke
1-2 yemek kaşığı süt
3-4 damla limon
Kıymalı harç için
150 - 200 gr kıyma
1 orta boy soğan
1/2 havuç (rendelenmiş)
bir kaç dal maydanoz
1/2 dilimlenmiş çarliston (isteğe göre)
1/2 dilimlenmiş etli kırmızı biber (isteğe göre)
1-2 tatlı kaşığ salça
tuz, karabiber
1-2 yemek kaşığ fındık yağı
Beşamel Sos
3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz, karabiber
Üzeri için
Rendelenmiş Kaşar
Hazırlanışı:
Karnabaharları sirke ve süt (sirke kokusunu alıyor, süt ve limon da beyaz kalmasını sağlıyor) katılmış suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
Yemeklik doğranmış soğan, ince doğranmış biberlerle beraber fındık yağında kavurun. Rendelenmiş havuçları da ekleyin ve kavurmaya devam edin. En son salçasını ve karabiberini koyup 7-8 dakika daha pişirin.İnce doğranmış maydanozları da ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatın.
Haşlanmış karnabaharları kıymalı harç ile karıştırarak borcam'a dökün.
Beşamel sos için tereyağını eritin, unu da katarak kokusu çıkana kadar kavurun. Kavurduktan sonra sütü azar azar ekleyip her seferinde çırpıcıyla karıştırarak topaklanmasını önleyin. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynayıpta koyu bir kıvam alınca borcam'daki karnabaharınızın üzerine döküp 180 derecedeki fırında 15-20 dak pişirin. Son 5 dakikasında rendelediğiniz kaşarları serpiştirerek üzeri kızarana kadar fırında pişirmeye devam edin.
Afiyet olsunnn :)
Sevgi ve ışıkla kalın,
Züzü
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)