23 Nisan 2013 Salı

Tavsiye Meleği Denemeleri; Tahinli Muffin...:)


Gecikmeli de olsa tüm çocuklarımızın ve benim gibi çocuk kalanların :)) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!!! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...Rabbim vatanımızı ve vatandaşlarımızı hepimizi zeval vermeye çalışan görünen görünmeyen tüm düşmanlarımızın şerrinden muhafaza etsin inşallah...

En sevdiğim lezzetlerdendir tahinli olanlar...Tavsiye Meleği olarak Tavsiye Kanalından gelen Teremyağ hediyemle ne yapsam derken uzun zamandır yapmak istediğim tahinli muffini denemek istedim...İyi ki de denemişim, Teremyağ'ın tahinle birleşimi benden 10+ puan aldı...

Kaldı ki zaten Teremyağ kullanan biriydim, ama tahinle ayrı bir güzel oluyormuş...:)Sırada tahinli kurabiye var...

Teremyağının en çok o nefis tereyağ tadının damağımda bıraktığı muhteşem lezzet hoşuma gidiyor..Halen kullanmayanınız varsa biran önce alıp denemenizi tavsiye ederim...Kahvaltı'da, özellikle de kurabiye, poğaça ve böreklerde mutlşaka deneyin, pişman olmayacaksınız...

Nefis bir muffin, mutlaka denemenizi tavsiye ederim :))


Malzemeler

150 gr. Teremyağ
100 gr. Toz şeker
2 yumurta
140 ml tahin
220 gr. un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
80 gr. ceviz
1 çay bardağı süt

Hazırlanışı

Teremyağı çok kısık ateşte eritin, eridikten çırpma kabına alarak toz şekeri de ekleyip şeker eriyene kadar iyice çırpın. Ard arda yumurtaları ve tahin'i de ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kap'ta elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Un'lu karışımla beraber çekilmiş ceviz ve sütü de tahinli karışıma ekleyerek iyice çırpın. Muffin kalıplarına dökerek 170 derecede 20 dak pişirin.

Not: Servis yaparken üzerine tahin ve ceviz dökmeyi unutmayın...

Afiyet olsun...
Sağlıkla, mutlulukla ve ışıkla kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)