21 Şubat 2013 Perşembe

Kıymalı Fesleğenli Makarna

Makarna'yı sevmeyen var mı acaba? Hiç sanmıyorum...Makarna'yı sade yemektense farklı soslar oluşturarak hazırlamayı tercih ederim...Bugün kü sosumuz kıymalı, fesleğenli makarna :)) Tabii ki uydurma, kızım ve eşim fazla karışık şeyleri yemeyi sevmediklerinden korkuyla hazırlandı ama netice başarılı, en azından eşim yedi ve çoook beğendi :))



Makarnamız Filizin Kalp Makarnası, Migros'tan aldım...
Kıymalı Fesleğenli Makarna

Malzemeler

1/2 pkt makarna
Tereyağ
Tuz
100-150 gr kıyma
1 orta boy soğan (Yemeklik doğanmış)
1 yemek kaşığı fındık yağı
1,5 tatlı kaşığı biber salçası
2 domates (Rendelenmiş)
1 yemek kaşığı acılı ketçap
1 tutam fesleğen
4-5 dal maydanoz (ince doğranmış)
1/2 et bulyon
1/2 tatlı kaşığı köri

Üzeri için

Rendelenmiş kaşar

Hazırlanışı:

Önce makarnamızı tuzlu suda haşlayalım...Piştikten sonra 1 bardak soğuk su ekleyerek kenarda bekletelim...

Soğanı fındık yağında pembeleşene kadar kavuralım, kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Biber salçası ve domatesi de ekleyip güzelce bütünleştirelim.Ardından acılı ketçap, et bulyon, köriyi de ekleyip 1-2 dakika daha pişirin. Fesleğen ve maydanozu da ekleyip bir çevirin ve altını kapatın...

Makarnayı süzerek tereyağında güzelce çevirin. üzerine sosunuzu dökerek afiyetle yiyin...;)

Şimdiden harika bir haftasonu geçirmenizi dilerim...
Sevgi ve ışıkla kalın,
Züzü

3 yorum:

  1. hemde kalpli kapli
    bende aldım hala yapacağım
    çok güzel olmuş canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. AY evet görünce bayıldım dayanamadım aldım hemen:)) hadi seninkini de bekliyoruz canımm...Teşekkür ederim koskocaman öpüyorummm....:))

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş veeeee kalpli makarna bayılırım...
    Ellerine sağlık müthiş görünüyor....
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)