5 Nisan 2013 Cuma

Fırın'da Enginar

Bizlere hayırlı tüm dua ve dileklerimizin kabul olduğu güzelliklerle dolu bir Cuma dilerim...

Başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmez derler ya işte dün tam da öyle bir gün yaşadım..Ben her gün mutlaka 2,5 - 3 lt ye yakın su tüketirim ve bu suyun da alkali olmasına önem veririm.. Bunun için de ya alkali damlaları kullanıyorum ya da ingiliz karbonatlı su hazırlıyorum (bu konuya başka bir post'ta detaylı yer vereceğim). Dün de yine karbonatlı suyu mu hazırlarken, (1 tatlı kaşığı ingiliz karbonatı + 1/2 lt kaynar su ve 1/2 lt oda sıcaklığındaki su) önce suyu kaynattım ve sürahiye boşlattım ki sürahi tam da en altından enlemesine tabak gibi ayrıldı (evet tabii ki kaynar su çatlatır diyeceksiniz ama ben her gün böyle hazırlıyorum bir şey olmuyordu :)), sonra elime ne aldıysam düştü...Akşam eve gittim daha 3 aylık yepyeni çok sevdiğim telefonumun yanı nasıl olduysa enginarlarımı kaynattığım tencereye değdi ve eridi, ardından kolum ocak'ta tütsülendi :))))) Şaka gibi, ki ben sakar hiç değilimdir, ama dün enteresan bir gündü benim için...Ve fakat herşeye rağmen hazırladım Fırın Enginarımı ve diyorum ki enginar'ı bir de böyle deneyin...

Bugüne kadar enginarı bildiğimiz zeytinyağlı haliyle tükettik, ama bu sefer dedim böyle fırından çıksın tek başına alsın götürsün bizi başka birşey yemeye gerek duymayalım )) Sonra ne yapabilirim derken kabağın başına geleni buna da uygulayayım dedim iyi ki de yapmışım :))


Malzemeler

4 adet enginar (Limonlu suda bekletin)
1 yumurta (çırpılmış)
2 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
50 - 60 gr beyaz peynir (parçalanıp hafif ezilecek)
3-4 yemek kaşığı minik ve orta incelikte küpler halinde kesilmiş kaşar peyniri)
5-6 dal dereotu
1/2 kırmızı biber (minik küler halinde doğranmış
2-3 diş dilimlenmiş sarımsak
tuz, karabiber, köri

Hazırlanışı

Enginarları üzerlerini geçecek kadar kaynar suya koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzdüğünüz enginarları hafif yağladığınız fırın kabına yerleştirin ve herbirinin içine tereyağ koyup sıcaklıklarıyla erimesini sağlayın bir kaşıkla da enginar içlerinin her yanına sürün.

Yumurtayı çırpın, beyaz peyniri parçalayıp ezin, kaşar peynirini ve kırmızı biberi mini küpler halinde doğrayın, dereotunu ince kesin, haşlanmış bezelyeleri ve dilimlenmiş sarımsakları da ekleyerek güzelce karıştırın. Tuz, karabiber ve köriyi de ekleyerek bu karışımı enginarların içlerine paylaştırın. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun,
Sevgi, mutluluk ve ışıkla kalın...
Züzü

6 yorum:

  1. vayy hamaratım döktürmüşsün harika bir fikir bende yapayım :)
    ellerine emeklerine sağlık
    yaşadıklarında şaka gibi allah beterinden korusun oku kendini canımcım

    YanıtlaSil
  2. önce geçmişler olsun .....heralde nazar değdi diyelim :)enginari çok severim ama böyle bir tarif hiç yapmamıştım..ellerineize fikrinize sağlık...kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Handemm aynen öyle şaka gibi hatta sonrasında da Ozi tek vuruşla 3 borcam kırdı...Bir de okuyorum bilirsin, okumasam ner olacak allah bilir... Aman allah hepimizi kem gözlerden, belalalrdan, felaketlerden kötülüklerden korusun...Bizim kurşun döktürmemiz için maden ocağına gitmemiz lazım hahahaha:)))

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler Sevgili Hande:)Evet aynen öyle bir nazardır ki inşallah üstümüzden atmışızdır...Enginarın bu hali inan nefis, mutlaka denemelisin:) Şi,mdiden afiyet olsun :))

    YanıtlaSil
  5. Alkali su ile ilgili postu şiddetle bekliyorum meraklandım. Enginar almak nasip olmadı henüz marketlerde dolu ama soyulmuşları el yakıyor henüz. Bodrumda pazarlar bile çok çuçuyor yaz gelince. En kısa sürede deneyeceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Bi tamamlarsam şu alkali suyla ilgili yazıyı ben de inanılmaz mutlu olacağım, lütfen azıcık daha sabır:))Mutlaka dene, çook lezzetli :) Sevgilerimle,

    YanıtlaSil

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)