3 Nisan 2013 Çarşamba

Mexica Fasulyesi Salatası

Kendimi bu ara pek faal görüyorum, blog güncelleme hususunda:))) İnşallah devamı da gelir...Yemek yapmayı zaten çok seviyorum tipik bir su burcu olarak, e aslında %90ına yakınını da fotoğraflıyorum, fakat sıkıntı aslında şurda; ya beğenmiyorum çektiğim fotoğrafları ya da beğensem de siteye ekleyip yazmaya üşeniyorum :))

Ama bu ara diyorum ya maaşallahım var.. Salatalara pek bir meraklıyım her yemeğe meraklı olduğum gibi:)) Ama bu salatayı pek bir sevdim, ilk denemden sonra da bol bol yaptım...Aslında mısırı hiçbir şekilde kullanmıyorum ama bu salataya koydum...Bir seferlik artık olsun gitsin..:))

Genelde aynı olmakla birlikte herkes farklı farklı yapmış bu salatayı...E bu da benim tarifim, kesinlikle kırmızı soğan çok güzel yakışıyor bu salataya...Özellikle köfteyle beraber servis etmenizi tavsiye ederim nefis oluyor ;)


Malzemeler:

1 kutu  Mexica Fasulyesi konservesi
1 kırmızı soğan
10 yaprak roka
bir avuç maydonoz (ince doğranmış)
7 - 8 adet kornişon turşu (dilimlenmiş)
1 adet küçük boy kırmızı etli biber
2-3 çorba kaşığı mısır

Sos için

4-5 yemek kaşığı Zeytinyağı (Ben zeytinyağını ikinci defa yapışımda biraz fazla koydum tabii ki daha güzel oldu:))
1/2 limonun suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz

Hazırlanışı:

Kırmızı soğanı yarım ay şeklinde kesip tuzlayın ve bekletin.

Mısır ve mexica fasulyelerini iyice yıkayın ve suyunu süzdürüp salata kasesine alın. Bu arada kırmızı biberi, kornişon ve roka'yı istediğiniz kalınlıkta kesip fasulyeye ekleyin. Tuzladığınız kırmızı soğanı yoğurup iyice yıkayın ve maydanozlarla beraber salataya ekleyin.

Sosu için yağ, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu mini bir kavanoza koyup iyice çalkalayın ve salataya öyle dökün. İyice karıştığından daha güzel oluyor...:)

Afiyet olsun...

Sevgi ve ışıkla kalın...

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım bayılırım meksika fasülyeli salataya...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Biz yeni denemye başladık ama bağımlısı olduk Emelciğim :))Selamlar, sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)