28 Nisan 2013 Pazar

Miss gibi bol malzemeli Pazar Pizzası :))

Dün miniğim tutturdu Pizza diye, ama dışarıdan olacakmış ve ismi bilinmiş Pizzacılardan olan D... olacakmış illa ki...Allem ettim kallem ettim benim yaptığım Pizzanın çok daha güzel olacağını, hem malzemelerini bildiğimizi hem de istediği malzemeleri koyacağımı söyleyerek ikna ettim nihayetinde...De bir sorun var dı, ben pizza hamuru hiç yapmamıştım:))Ama sağolsun google ve sağolsun sevgili blogger arkadaşlarım sayesinde nefis bir Pizza hamuruna ulaştım...Elbette minik bazı değişiklikler yapıldı ama prensipte bu hamura bayıldık :)) Orjinal tarif için buraya

Malzemeler:

5 bardak elenmiş un (3 su bardağı beyaz un + 2 su bardağı tam buğday unu)
6 yemek kaşığı zeytinyağı (yarı yarıya sızma ve fındık yağı)
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Pizza sosu

2 pkt domates püresi (ya da yarım kilo rondoda çekilmiş domates)
1,5 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz


Üst malzemeler

Dilimlenmiş sucuk ve sosis, mısır, közlenmiş dilimlenmiş kırmızı biber ve çarliston, yarım ay şeklinde dilimlenmiş kırmızı soğan, dilimlenmiş siyah zeytin, dilimlenmiş kokteyl zeytin, rendelenmiş kaşar

Hazırlanışı:

Yaş maya, ılık su ve şekeri bir kaba koyarak 10 dakika dinlendirin, bu arada maya eriyecek...Ayrı bir kapta ki elenmiş un ve tuzu karıştırın içerisine mayalı suyu ve 6 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun..İyice yoğrulduktan sonra hamuru, zeytinyağıyla sıvadığınız cam bir kaba koyarak üzerini streçleyin ve hamur 2 katına çıkana kadar ılık bir yerde bekletin...

Bekleme esnasında biz sosumuzu hazırlayalım; Domates püresi, ezilmiş sarımsak, salça ve zeytinyağını sos tenceresinde 15 dak. kaynatın, baharatları ekleyerek 5 dak daha pişirin ve altını kapatın.

Hamurumuz kabardıktan sonra unlanmış masada yuvarlak olarak açın. Ben açıkçası yuvarlak fotoğraflarda gördüğünüz üzre yuvarlak bir tepside ve de fırın tepsisine yuvarlak açarak 2 hamur elde ettim...Hatta bugüne bile arttı, oldukça bereketli bir hamur...





Açtığınız pizza hamurunuza önce domates sosumuzu sürelim sonra da kaşarımızın yarısını serpip tüm malzemeleri bolca serpiştirelim...150 derecedeki alt ısıtma ve turbo ayarında 10 dakika pişirelim, fırından alıp geriye kalan kaşarı serpelim 10 dakika daha pişirelim. Benim fırınım için 20 dak oldukça yeterli geldi ve çok iyi pişti...İşte pizzamız hazır :))



Kuzumun yorumu ise harika olmuş, ellerine sağlık anneciğim olunca değmeyin keyfime...Artık sizlere harika bir pazar diliyor ve bana da dünden kalan pizzanın devamını yemek üzere harekete geçmek kalıyor:))

Afiyet olsun...
Sevgi ve ışıkla kalın,


6 yorum:

  1. evde yapmakla iyi etmişsin,bende bazen sizin minik gibi tutturuyorum dışarıdan yemek için,ama evdeki en sağlıklısı ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler sevgili Gülşen, gerçekten de öyle, evde olan her zaman daha sağlıklı...Hele bu tarifi mutlaka denemeni öneririm. ilk denemem olmasına rağmen harika tuttu...Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler sevgili Rümeysa:) Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  5. hamaratın hali başka ben hazır ekmek hamuruyla yapıyorum sen hamur mayalamışsın tabiiki süppperrr olmuş
    ellerine sağlık canımcım

    YanıtlaSil
  6. Ohhhh misss gibi olmuş...
    Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)