16 Nisan 2013 Salı

Yoğurt Çorbası ve Domates Soslu Kıymalı Kabak Sarması

Hemen söyleyeyim Alkali su ile ilgili yazı hazırlanıyor, bayağı da bir ilerledim :) Azıcık daha bekleyeceğiz, zaten aslında öyle çok ta beklentiniz olmasın, ne de olsa bu hususta en güzel yazıyı konunun uzmanları yazar, en güzel paylaşım'da onlar bulunur :) Ben sadece bana ne gibi faydaları oldu onu paylaşaacağım...

Şimdi ise tariflere geeeel diye abartıp önce hepinizin bildiği ama arşivim'de olsun diye yayınlayacağım bir çorba olan Yoğurt Çorbası ve de sanırım hiç böyle denemediğiniz Kıymalı Kabak Sarması yemeğine yer vereceğim..

Yoğurt Çorbası çocukluğumdan beri çook sevdiğim, yemeye doyamadığım en güzel çorbalardandır :)) Ben un'u az yoğurdu fazla severim...



Yoğurt Çorbası
Malzemeler:

1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 kg yoğurt
1 Knorr Bulyon
1 - 1,5 lt su (sulu yada koyu isteğinize bağlı olarak azaltabilir arttırabilirsiniz)
1 avuç arpa şehriye

1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dolu yemek kaşığı nane

Hazırlanışı

Un ve tereyağını kokusu çıkana kadar tencere'de kavurun...Yoğurd'u azar azar ve her seferinde karıştırarak ekleyin. Son olarak ta kaynar suyu (İlk etapta 1 lt ekleyin sonrasını damak zevkinize göre ayarlarsınız) ekleyin. Su kaynarken arpa şehriyeleri de ekleyip şehriyeler pişene kadar kaynatın. En son bulyon'u ilave edip bir taşım daha kaynatın. Bu arada zeytinyağını cezveye koyup ısıtın ve nane'yi de ekleyerek kokusu çıkana kadar hafif kaynatın...Yoğurt çorbasına dökerek güzelce karıştırın...İşte çorbamız hazır :))

Sırada ana yemeğimiz var, deneyin, mutlaka deneyin her ne kadar yapımı el oyalıyor gibi görünse de sonuç buna değer...Nefiss, hele o kırmızı soğanlı domates sos yok mu, mmmhhh harika...Bize göre tam bir yaz yemeği ;)


Domates Soslu Kıymalı Kabak Sarması

Malzemeler

2 adet kabak
200 gr kıyma
1 çay kaşığı biberiye
1-2 çay kaşığı köri
1/2 salçalık kırmızı biber (küp kesilmiş)
Maydanoz
1 minik soğan
2 büyük diş sarımsak
Zeytinyağı

Domates Sos:
2 adet küp kesilmiş domates
1 adet rondoda çekilmiş domates
1 kırmızı soğan
1 tatlı kaşığı un
1-2 adet dilimlenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı Knorr Sebzeli Çeşni
Zeytinyağı
1-2 dal Maydanoz

Hazırlanışı

Kabakları kabuklarını soymadan uzunlamasına ince parçalara kesin, yıkayıp, havlu kağıtta kurutun...Dilerseniz ızgarada dilerseniz de az yağlı teflon tavada önlü arkalı pişirin...

Domates Sosu hazırlanışı

Kırmızı soğanları 4'e bölerek dilim dilim doğrayın, sarımsaklar ve un ile beraber zeytinyağında kavurun. İyice kavrulduktan sonra küp kesilmiş domatesleri ayrıca rondoda çektiğiniz domatesi  (ben burda yazın hazırlamış olduğum domates sosunu kullandım) ekleyerek domateslerin rengi dönene kadar beraberce pişirelim...İncecik kestiğiniz maydanozları ve sebzeli çeşniyi de ekleyerek 1-2 dakika daha pişirip altını kapatın...

Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın zeytinyağında hafifçe pembeleşene kadar kavurun, kırmızı biberi de ekleyip pişirmeye devam edin...En son kıymayı da ekleyerek beraberce güzelce kavurun...Kavrulan kıymaya salçayı ve maydanozu ekleyip karışitırın. Biberiye ve köriyi de ekleyerek karıştırın ve birkaç dakika daha pişirerek altını kapatın...

Soğuduktan sonra önlü arkalı pişirdiğiniz kabakların içine koyarak sarın...Burda şunu söylemeliyim, 2 kabaktan 13 dilim çıktı ve bu 13 dilimin sadece 3'ü yuvarlanmadı bir şekilde yırtıldı dağıldı geri kalanlar gayet rahat sarıldı...

Sardığınız kabakları kızdırdığınız az fındık yağında önlü arkalı kızartın... Domates sosunu bir tabağa dökün üzerine de kıymalı kabak rulolarını koyup dilerseniz maydanoz ile süsleyerek servis yapın...

Afiyet olsun :)
Sevgi, sağlık ve mutlulukla kalın...
Züzü

2 yorum:

  1. döktürmişsun şekerim yine
    bu çorba favorimdir
    her ikisi de harika olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim kuzummm:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)