26 Ocak 2015 Pazartesi

Pancake (BLW)

Günaydın ve iyi haftalar... Haftamız sağlık,mutluluk, huzur dolu ve vanilya kokulu olsunHarekete geçmek için gerekli tüm enerji bu hafta bizi sarmalasın:) Şans her zaman iyi yüreklilerden yana olsun :)


Instagram'da uzun zamandır faal olarak bebek yemekleri/ bebek lezzetleri paylaşıyorum...Ama artık inşallah bu tarifle hem bloğumu daha aktif kullanacağım, hem de bol bol lezzetli tariflerle bebeklerimizi de mutlu edeceğiz...

Felsefemiz bulamaç'a hayır! Bebeklerin de damak tadlarının olduğunu göz önünde bulundurarak, onlara da lezzetli yemekler hazırlıyoruz artık...Ahh blw hastasıyım, hastasıyız :)) BLW nin hep diyorum en güzel yanı bu, bebeğinize ayrı yemek hazırlamak zorunda kalmıyorsunuz kendinize ne hazırlıyorsanız bebeğinize de onu hazırlıyorsunuz...Tek farkı yemekleri hazırlarken tuz ve şeker kullanmıyoruz...Diğer muhteşem yanı da bebeğiniz sayesinde daha sağlıklı besleniyorsunuz;) Çok yakında BLW'yi tüm yanlarıyla ele alacak yazımı paylaşacağım...Öncesinde blw 'yi aktif uygulayan bir anne olarak sizi Instagram'a bekliyorum...

Nefiss pancakeler ile karşınızdayım :) Siz kendinizinkine şeker ekleyebilirsiniz... Her ikisinin de hazirlanişi inanilmaz kolay biri Annabel Karmel 'e ait diğeri Züzü'ye:)) Önce üstadın tarifiyle başlayalım, orjinaline bakmak isteyen sitesinde "My favourite pancake" tarifine baksın, ben hazirladigim gibi yaziyorum

Pancake (Annabel Karmel)


Malzemeler:
120 gr.un (ben tam buğday kullandım)
1 çimdik tuz
2 Yumurta (organik)
210 ml süt (organik tabii)
90 ml su
Tereyağ


Hazırlanışı
Un'u tuz ile karıştırın,ortasini açın ve yumurtalari kirin beraberce çırpın.Süt ve suyu karıştırıp yavaş yavaş karışıma ekleyin.Tereyağ'ı tavda kızdırın, pancake hamurundan bir kepçe alıp kızgın tavaya dökün, önlü arkalı pişirin...

Züzü'nün Pancake'i

Malzemeler:
1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
100 ml kaynar su
200 ml organik süt
1 tatlı kaşığı buğday ruşeymi
100 gr tam buğday unu
Tarçın (opsiyonel)
Tereyağ


Hazırlanışı: 
Yulaf ezmesini 100 ml kaynar suda yumuşatın.Oda ısısındaki yumurtaları çırpın ve elenmiş unu ekleyerek çırpmaya devam edin.Sütü,yulaf ezmesini suyla beraber,ruşeymi de ekleyerek son bir kez daha çırpıp, tereyağ eritilmiş kızgın tavaya 1 kepçe döküp önlü arkalı pişirin.Nasıl yumuşak nasıl lezzetli Annabel aplanınkinden güzel yani  Şaka bir yana hakikaten yumuşacık ve lezzetli...Minik gurmelere ve size afiyet bal olsun :)


Sevgi ve ışıkla kalın,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)