10 Ocak 2013 Perşembe

Tandır Pizzası :))

Face'de gördüm, nefis bir lezzet oldu...Hem kolay, hem çabucak oluyor, hem de muhteşem bir lezzet...Benim miniğim bile ilk defa dudak bükmeden büyük bir iştahla yedi...:) Face'deki paylaşımda tereyağ, tuz,karabiber, kaşar ve taze soğanla yapılabileceği söyleniyordu, ben tabii ki eklemeler yapmadan duramadım :) İsmini ben Tandır Pizzası koydum, siz ister ekmek pizzası deyin, ister başka birşey ama mutlaka deneyin :)) Buyrun tarife...


Malzemeler:

1 adet tandır ekmeği
dilimlenmiş tandırın arasına girecek kadar kaşar (7-8 dilim kaşar)
3 adet sosis (dilimlenecek)
6-7 dilim salam (şeritler halinde kesilecek)
4-5 adet taze soğan (ince kesilecek)
2-3 diş sarımsak (ezilecek)
Tereyağ (2 yemek kaşığı - siz kendinize göre ayarlayın)
Zeytinyağı(2 yemek kaşığı - siz kendinize göre ayarlayın)

Hazırlanışı:

Ekmeği kare halde parçalar birbirinden ayrılmadan kare keselim. Tereyağını eritip ezdiğiniz sarımsakları da ekleyip 2-3 dakika beraber orta ateşte çevirin.Altını kapattıktan sonra zeytinyağını da ekleyin. Ayrı bir sahan'da dilimlenmiş salam ve sosisleri az yağda pişirelim.

Kare dilimlere böldüğünüz ekmeğin her bir karesinin arasına ve ekmeğin üstüne yumurta fırçasıyla tereyağ - zeytinyağı - sarımsak karışımından sürün. Ardından her bir kareye kaşar dilimlerini, salam ve sosileri yerleştirip taze soğanları da aralarına serpiştirin. yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ekmeği koyup üzerini de yine yağlı kağıtla kapatıp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dak pişirin. Afiyet olsun:)

Not: Fotoğraflar pizzamız bitmeden çekilmek zorunda olduğundan telefonla çektim o yğzden pek te güzel değiller...Herşey yemek uğruna :))
Sevgi ve ışıkla kalın,
Züzü

2 yorum:

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)