Bu poğaçanın lezzeti üzerine lezzet tanımıyorum, hatta benimkiler hatta ve hatta yakın sülalem de öyle...Tarif yıllar yıllar önce teyzemle ünlendi ve benimle yayılmaya devam ediyor...Kıyır kıyır ağızda dağılan muhteşemm bir lezzet :)) kek tarifi için arşive buyrunuz
Kıyır Kıyır Poğaça
Malzemeler
250 gr tereyağ
1 kulplu çay bardağı fındık yağı
1 kulplu çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 adet çırpılmış yumurta
1 pkt kabartma tozu
1-2 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı kadar un
Üzeri için
Yumurta sarısı
Beyaz Haşhaş
Çörekotu
Kıymalı Harç
300 gr kıyma
1 büyük boy yemeklik doğranmış soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1-2 yemek kaşığı ceviz içi
tuz, karabiber
Hazırlanışı: Soğanı yağda iyice kavurun, kıymayı ve salçayı da ekleyip iyice pişirin. Piştikten sonra ceviz içi, maydanoz, tuz ve karabiberi de ekleyip altını kapatın.
Peynirli Harç
300 gr Beyaz peynir
Maydonoz
Nane, pul biber
Hazırlanışı: Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabında iyice karıştırın. Akabinde azar azar unu ekleyin, her eklemeden sonra iyice yoğurun ve bu işlemi parmaklarınız hamura yapışmayana kadar yapın. Hamurunuzu unlanmış tezgahta istediğiniz kalınlıkta açın, yuvarlak kalıpla kesin ve içine harcını koyarak kapatın. Üzerine çırptığınız yumurta sarısını sürün, arzu ederseniz benim gibi peynirlilerin üzerine çörekotu, kıymalıların üzerine ise beyaz haşhaş dökerek 170 derecedeki fırında üzerleri kızarana kadar pişirin...Afiyet olsun...
Sevgi ve ışıkla kalın...
Züzü
Kıyır kıyır poğaçalar nefis olmuş eline sağlık, ne güzel tarifler var.
YanıtlaSilTakipteyim izninle...
Hoşgeldin sevgili Serap :) Her zaman beklerim...Sevgilerimle,
YanıtlaSiltarıfınıde anlamadıgım.hamurun içine cırpılmıs yumurta ve ayrıyetten ustune yumurta sarısımı..kafam karıstı.cvp yazarsanız sevınırım ...
YanıtlaSilMerhaba Yasemin Hanim, evet icine cirpilmis bir bütün yumurta uzerine de cirpilmis yumurta sarisi.Sevgilerimle,
YanıtlaSil