Gelelim açılış sunumuna:) İlk defa yaptım, tabii ki tarifle oynadım, en yemeyenler bile çok beğendi bayıldı...Bende tabii ve en kısa sürede yine yapacağım :)
Çikolatalı Cevizli kek
Malzemeler:
5 orta boy yumurta (Oda ısısında)
200 g tereyağ (yarı yarıya fındık yağı ve tereyağ kullandım)
150 g toz şeker
1 pkt Dr. Oetker Vanilya Gourmet
100 g bitter çikolata (Çikolatayı parça parça kesin)
200 g ceviz (iri çekilmiş)
200 g un (elenmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
200 g tereyağ (yarı yarıya fındık yağı ve tereyağ kullandım)
150 g toz şeker
1 pkt Dr. Oetker Vanilya Gourmet
100 g bitter çikolata (Çikolatayı parça parça kesin)
200 g ceviz (iri çekilmiş)
200 g un (elenmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
½ veya silme 1 çay kaşığı
zencefil tozu
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 tutam tuz
1/2 paket kabartma tozu
Hazırlanışı: Yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın.Tereyağ, fındık yağı, toz şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpın, çikolata, hindistan cevizi ve cevizi ekleyin, karıştırın.
Yumurta aklarını 1 tutam tuz ile katılaşana kadar cam kasede çırpın. Yumurta akı karışımının yarısını biraz önce çırptığınız yumurta sarılı karışıma yavaş yavaş tahta kaşıkla ekleyerek karıştırınız. Un, kabartma tozu ve tarçını karıştırarak bunu da aynı karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin. En son geri kalan yumurta aklarını ekleyiniz.
Hamuru önceden yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökerek 170° C’de 50 – 60 dak pişirin. 50. Dakika itibarıyla kürdan testi yapın.)
Kekimizin kabarması ve yumuşacık olması için;
1 tutam tuz
1/2 paket kabartma tozu
Hazırlanışı: Yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın.Tereyağ, fındık yağı, toz şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpın, çikolata, hindistan cevizi ve cevizi ekleyin, karıştırın.
Yumurta aklarını 1 tutam tuz ile katılaşana kadar cam kasede çırpın. Yumurta akı karışımının yarısını biraz önce çırptığınız yumurta sarılı karışıma yavaş yavaş tahta kaşıkla ekleyerek karıştırınız. Un, kabartma tozu ve tarçını karıştırarak bunu da aynı karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin. En son geri kalan yumurta aklarını ekleyiniz.
Hamuru önceden yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökerek 170° C’de 50 – 60 dak pişirin. 50. Dakika itibarıyla kürdan testi yapın.)
Kekimizin kabarması ve yumuşacık olması için;
Püf
noktaları:
- Yumurta vb malzemeler oda ısısında olsun, kuru malzemeleri de mutlaka eleyelim
- Toz şeker eriyene kadar iyice çırpalım ilk etapta malzemeleri veya pudra şekeri kullanalım yada toz şekeri keke katmadan önce rondoda çekelim ;)
- Vaktiniz varsa her kekte akları ve sarılarını ayrı ayrı çırpın. Yumurta aklarını ve unu en son tahta bir kaşıkla ekleyerek hafifçe karıştırın. Alttan üste doğru karıştırarak malzemelerin bütünleşmesini sağlayın..
Sevgi, sağlık ve ışıkla kalın,
Züzü
canım benim harika bir kek olmuş bayıldım ellerine sağlık.
YanıtlaSilTekrar sitene dönmenede çok ama çok sevindim çalışmalarının devamını diler sevgiyle kucaklar hasretle öperim seni:))
Teşekkürler Hande'm:))bende seni sevgi ve özlemle kucaklıyorummmm:))
YanıtlaSil