25 Ağustos 2011 Perşembe

Mantarlı Tavuklu Volovan

Seviyorum değişik tarifleri lezzetleri denemeyi...Çeşit çeşit yemekler yapmaya bayılıyorum ama söz konusu tavuk olunca durum değişiyor..Tavuğu sadece şnitzel  ve de haşlanmış olarak salatada, pilavda tüketebiliyorum ama mutlaka tüm yağları ayıklanmış olacak, ne sotesi, ne sulu yemeği ne de herhangi başka bir çeşiti bana göre değil...

Evet volovan'ın içinde de bir nevi sulu yemek lakin bir şekilde yedim :)) Lezzetli bir yemek oldu, tadanlardan 10 puan aldı... Şık ve lezzetli bir sunuım...Hazırlaması da çok kolay, deneyin mutlaka...
Mantarlı Tavuklu Volovan


Malzemeler


8 adet milföy hamuru
200 gr tavuk eti (kuş başından biraz büyük doğranmış)
100 gr. mantar
1-2 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
1/2 veya 1 pkt krema
köri
tuz
karabiber
kekik


Hazırlanışı:


Milföy hamurlarından kalıp veya bardak yardımıyla yuvarlak çıkarın. 4 adetini taban olarak kullanın diğer 4 adetinden biraz daha küçük bir bardak veya kalıpla yuvarlak kenarlar çıkartın.(Ben kenarlardan üstüste 3'er adet koydum siz daha fazla yapabilirsiniz) Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.


Sotelik tavukları tavada kavurun, iyice kavrulduktan sonra mantarları da ekleyip biraz daha soteleyin. Baharatları ve kremayı ekleyip biraz daha pişirin ve ocaktan alarak harcınızı volovanların ortasına doldurun. Sıcak sıcak servis yapın afiyet olsun.

Sevgi ve sağlıkla kalın,

6 yorum:

  1. gerçekten çok güzel gözüküyor, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. iştah kabartıyor:) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler sevgili Nunu, Adsız ve Mutfağın Simgesi :))

    Sevgilerimi gönderiyorumm
    Zuzu

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim sevgili "hünerlieller":) Sizin tariflerinizde çok güzel:)Sevgiler,

    YanıtlaSil

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)