Bu lazanya 5 katlı ama burda belli olmuyor...Diğer foto'da daha belirgin...Sizde malzeme ve keyfinize :) göre ayarlayabilirsiniz durumu... |
Lazanya (Ben Barilla marka olanı tercih ediyorum)
350 - 400 gr kıyma
2 orta boy soğan
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı bezelye (tercihe bağlı)
1 orta boy havuç / rendelenmiş (tercihe bağlı)
1 yemek kaşığı mısır (tercihe bağlı)
1 etli kırmızı biber / minik doğranmış (tercihe bağlı)
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
500 ml. süt
Üzeri için
Rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı:
Soğanı ve sarımsağı yağda hafif kavurun, biberi, havucu da ekleyip biraz soteleyin. Daha sonra kıymayı da ekleyip güzelce kavurun. Piştikten sonra salça, mısır ve bezelyeleri ekleyip biraz daha ocakta çevirin, en son karabiber ve tuz'u da ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatın.
Beşamel sos için un ve tereyağ beraberce kavrulur. Kokusu yayılmaya başlayınca topaklanmaması için azar azar süt'ü katın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Dörtgen bir borcam'ı yağlayın ve en alta 1 kepçe beşamel sos döküp üzerine lazanyaları döşeyip tekrar bir kepçe beşamel sos ve onun üzerine de hazırladığınız kıymalı harçtan alarak yayın. Yani bir kat lazanya, üzerine beşamel sos onun da üzerine kıymalı harç şeklinde dilediğiniz kadar kat çıkabilirsiniz. Ben genelde 5 - 6 katlı yapıyorum. En üstüne lazanyaları kapattıktan sonra geri kalan beşamel sosu döküp bolca kaşarı da rendeleyin ve 200 derecede 20 dakika pişirin.
Zaten başlı başına bir öğün olacağından yanına bolca salata ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun:))
Sevgi ve sağlıkla kalın,
Çok severim lazanyayı. Uzun zamandır yapmadığım aklıma geldi şimdi görünce.
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerine sağlık..
O zaman yapma vaktin gelmiş Hülyacığım:))
YanıtlaSilTeşekkürler canım...
Sevgiyle kal,
baylırımm..
YanıtlaSilama bir dilim de yetmeiyor ki :)))
Aynen eşim de öyle diyor Nunumm:))
YanıtlaSilHer gün yapsam her gün yiyecek:))