Aman Ramazan'da iftar ile sahur arası bol bol su içelim, mutlaka soda içelim ki kaybettiğimiz mineralleri geri alalım...
Gelelim oldukça sağlıklı ve lezzetli bir tarife...Kabaklı Mücver...Aslında kabakları tamamen farklı bir tarif için almıştım, ama Sofra dergisinin şimdi hatırlamadığım bir sayısında bu tarifi görünce dayanamadım ve dün öğleden sonra çayımıza eşlik etmesi için hemen yaptım:))
Kabaklı Mücver
Malzemeler:
3 kabak
3 - 4 adet taze soğan (ince doğranmış)
1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
1/2 demet dere otu (ince doğranmış)
2 yumurta
1 su bardağı elenmiş un
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı:
Kabakları soyup rendeleyin, taze soğan, maydanoz, dereotu, ayrı bir kapta un ile çırpılmış yumurtalar,rendelenmiş kaşar peyniri, sıvıyağ ve tuz güzelce karıştırılır. Sıvıyağ ile yağlanmış fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 200 ° deki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Öneri: Biz sevdik çok hafif ve lezzetli, lakin benim tavsiyem içerisine beyaz peynir de eklemeniz. Ben bir dahaki sefere öyle yapacağım, eminim çok daha lezzetli olacaktır.
Kabağın faydaları:İdrar söktürür, böbrek ve mesane iltihaplarını giderir, kabızlığı giderir, yüksek tansiyonu ve kan şekerini düşürür, sinirleri yatıştırır, basur ve prostat şikayetlerini azaltır.
Tekrardan güzelliklerle dolu bir razaman geçirmenizi dilerim...
Sağlık ve mutlulukla kalın...
ellerin dert görmesin nefis olmuş canım zuzum:))
YanıtlaSil