1 Ağustos 2011 Pazartesi

Fırında Kabaklı Mücver ve Hayırlı Ramazanlar...

Hayırlı Ramazanlar ve harika bir hafta dilerim herkese...Ramazan ay'ı herkes için olduğu gibi bizim ailemiz için de özel bir ay...Oruçlar tutulur, yemekler hazırlanır, sofralar kurulur ve tüm ailenin birarada olduğu kalabalık sofralarda iftarlar yapılır :)) Haftasonu gelsin de sahura kadar oturalım diye heyecanla cuma beklenir:))...Değişik tarifler aranarak iftar sofrası nasıl daha özel hale getirilir diye sürekli araştırılır...:))Her ne şekilde ve nasıl olursa olsun dileğim hepimiz için kolaylıklarla ve güzelliklerle geçmesi...

Aman Ramazan'da iftar ile sahur arası bol bol su içelim, mutlaka soda içelim ki kaybettiğimiz mineralleri geri alalım...

Gelelim oldukça sağlıklı ve lezzetli bir tarife...Kabaklı Mücver...Aslında kabakları tamamen farklı bir tarif için almıştım, ama Sofra dergisinin şimdi hatırlamadığım bir sayısında bu tarifi görünce dayanamadım ve dün öğleden sonra çayımıza eşlik etmesi için hemen yaptım:))

Kabaklı Mücver


Malzemeler:


3 kabak
3 - 4 adet taze soğan (ince doğranmış)
1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
1/2 demet dere otu (ince doğranmış)
2 yumurta
1 su bardağı elenmiş un
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz


Hazırlanışı:


Kabakları soyup rendeleyin, taze soğan, maydanoz, dereotu, ayrı bir kapta un ile çırpılmış yumurtalar,rendelenmiş kaşar peyniri, sıvıyağ ve tuz güzelce karıştırılır. Sıvıyağ ile yağlanmış fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 200 ° deki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.


Öneri: Biz sevdik çok hafif ve lezzetli, lakin benim tavsiyem içerisine beyaz peynir de eklemeniz. Ben bir dahaki sefere öyle yapacağım, eminim çok daha lezzetli olacaktır.

Kabağın faydaları:İdrar söktürür, böbrek ve mesane iltihaplarını giderir, kabızlığı giderir, yüksek tansiyonu ve kan şekerini düşürür, sinirleri yatıştırır, basur ve prostat şikayetlerini azaltır.

Tekrardan güzelliklerle dolu bir razaman geçirmenizi dilerim...

Sağlık ve mutlulukla kalın...

1 yorum:

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)