Dün sabah kahvaltısına canım amcam, yengem, kuzenim ve ailesi, annem ve ablamlar vardı... Bayılıyorum kalabalık sofralara, neşe ve keyif içinde geçen toplantılara :)) Kahvaltı soframızın yanısıra Böğürtlenli Tart ve Puf poğaça hazırladım...İlk kez deniyorum bu tarifi, pofidik yumuşacık poğaçamı herkes çok beğendi ben de beğendim ama yine de kıyır poğaçamın yerini tutamadı benim için...:) Ama yumuşacık lezzetleri sevenler için vazgeçilmez olmuş:))
Elimdeki tek fotoğraf bu, açlıktan bayılmak üzereyken alelacele çekildi birdahaki sefere yaptığımda yenilerim mutlaka :) Bu arada bu poğaçımız mayalı olmasına rağmen buzdolabında durduğu müddetçe tazeliğini 10-15 güne kadar koruyormuş...Bizim henüz 2. günümüz, özellikle 1 tanesini ctsiye kadar saklamaya çalışacağım bakalım gerçekten muhafaza edebilecek mi tazeliğini...:)
Bayatlamayan Sodalı Poğaça 1 bardak ılık süt (200 ml lik SEK günlük süt kullandım)
1 bardak fındık yağı (200 ml Çotanak)
1 şişe soda (Kızılay)
1 pkt Pakmaya
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 - 5 bardak un (Yarı yarıya SİNANGİL beyaz un ve SİNANGİL Tam Buğday unu / bardak büyüklüğüne göre daha az veya daha çok olabilir. Azar azar ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar eklemeye devam edin)
İç harcı
Beyaz Peynir
Maydonoz
Pul biber
Boy
Hazırlanışı
Yaş maya'yı şekerle beraber ılık sütte 10 dak kadar eritin. Fındık yağı, soda ve tuzu ekleyin karıştırın. En son azar azar un'u ekleyerek yapışmayan bir hamur elde edene kadar eklemeye devam edin. Yoğurduğunuz hamuru içini yağladığınız cam bir kaseye oturtun üzerini streç filmle kapatarak ılık bir yerde 45 dak - 1 saat kadar bekletin. Yalnız cam kaseniz çok küçük olmasın çünkü inanılmaz kabarıyor. Süreyi tamamladığınızda hamurunuzdan minik parçalar alıp içine harcınızı da koyarak yuvarlayın, 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 - 20 dak pişirin. (Yine kendi fırın ayarınıza göre + - 5 dak ekleyin.
Bu arada şaşırarak farketmiş bulunmaktayım, ben tart tarifimi yayınlamamışım bu sitede...Ooo hemen gün içinde onu da ekleyeceğim...
Afiyet olsun...:)
Sağlık ve ışıkla kalın,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)