29 Temmuz 2011 Cuma

Havuçlu Toplar

Dün akşam eve gelip te dolabıma göz attığımda artık bizi terk etmeye hazırlanmış olan havuçlarımı gördüm ve ne yapabilirim acaba diye düşünürken aklıma havuçlu toplar geldi:))Hem havuçları değerlendirip çöpe atmayayım hem de faydalı ve lezzetli bir tatlı yedireyim bizimkilere istedim...

(Akşam balkonumda kalan son ışıkla ancak bu kadar çekebildim)

Havuçlu Toplar
Malzemeler:

4-5 ince rendelenmiş havuç (kabuğunu soymayın iyice temizleyin bknz en altta faydaları)
1/2 su bardağı şeker (siz ağız tadınıza göre arttırabilirsiniz ama bizim için yeterliydi)
1 pkt Eti Burçak (Rondo'da çekilmiş)
1/2 bardak ceviz (Rondoda çekilmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi (içine koymak için)
Hindistan cevizi (süslemek için)

Hazırlanışı:

Maalesef ben her ne kadar soymayın diye yazdıysam da bilmediğimden soymuş bulundum havuçlarımı, oysaki tüm besin değeri ve vücudumuza faydası kabuğundaymış.

Havucu ve şekeri bir tencerede sürekli karıştırıarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Piştikten sonra soğutup içerisine bisküvi, ceviz, tarçın ve 1 tatlı kaşığı hindistan cevizini ekleyerek yoğurup hazırladığınız hamurdan küçük toplar yapın. Hazırladığınız topları hinditsan cevizine bulayarak buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra da afiyetle yiyin:))

Not: Eti Burçak yerine petibör bisküvi de kullanabilirsiniz.

Evde 2 tane minik havuçlu top kaldı geriye, hepsi silindi süpürüldü...Miniğim bile yarım tadmış olsa da ağzını buruşturmadı bu durum da  doğru yolda ilerlediğimi gösterdi bana :)

Gelelim kullandığımız malzemelerin faydalarına...Şeker yerine ne kullanabilirim onu düşünüyorum sürekli lütfen önerilerinizi yazın...

Yaptığım araştırmalar neticesinde bilmediğim bir çok faydaları olduğunu gördüm havuç'un: Hızlıca kan yapıcı, kabızlığı giderici, kandaki kolesterol düzeyini düşürücü, bağışıklık sistemini kuvvetlendirici, görme zayıflığına karşı koruyucu, bağırsak gazlarını giderici, içerisindeki A vitamini ile yüz ve boyun kırışıklıklarını gideriyor ve en önemlilerinden biri de düzenli tüketildiğinde unutkanlığa da birebir.

Havuç düzenli olarak tüketildiğinde akciğer kanserine yakalanma riski düşmekte. Ayrıca mesane kanseri, gırtlak kanseri, kalın bağırsak, prostat, rahim kanseri ve me*me kanserine yakalanma riskleri de %20 ila % 50 oranında düşüyor. Ayrıca kalp enfaktüsü ve felç tehlikeleri riskini ciddi derecede düşürüyor.Damar sertliğine de çok faydalı. Demek ki ne yapıyoruz her gün en az 1-2 havuç tüketiyoruz hem de kabuğuyla ki en iyi şekilde faydalanabilelim...(Kaynak: Nette araştırıldı)

Hindistancevizi'nin faydaları: Sindirim sistemi rahatsızlıklarına çok iyi gelmekte (Hazımsızlık, kolit, gaz, mide ülseri özellikle de kusmayı yatıştırmada oldukça faydalı. Böbrek taşı ve kumu düşürür. Mide ağrılarını giderir.Reflüye iyi gelir. Ama dikkat : Şişmanlatır...(Kaynak: Nette araştırıldı)

Bütün bu bilgilerden sonra size harika bir haftasonu diliyorum...

Sevgiyle kalın...

2 yorum:

  1. çok güzeller hamaratım benim ellerine sağlık.ışıkda az değil foto gayet güzel olmuş ayrıca tabağına da bittim
    öpücükledim seni

    YanıtlaSil
  2. Sağol balım:))Işık aslında azdı da teknolojiyi seviyorum hehehe:))

    Bu arada o tabağı nerden aldım ne zaman aldım bilmyiorum ama bi bakayım bulursam sana da alırım:))

    Öptümm

    YanıtlaSil

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)