26 Temmuz 2012 Perşembe

Mantarlı Tavuklu Krep

Bu sene ramazan geçen seneye göre daha sıcak ve bunaltıcı geçiyor, allah dışarıda çalışan herkesin yardımcısı olsun çok zor gerçekten...Bu gece ev ahalisinden hiç kimse uyuyamadı, sanırım toplasak 1 saat ancak uyumuşuzdur, şu an sürünme modundayız eşim de bende...Sahura kalktığımızda bile direk camı açtım ama nefes alamadım:( Sanırım klima almama olayına daha fazla direnemeyeceğim, hazırda fırsatlar kampanyalar varken...Aman bol bol su içelim, sıvı tüketelim, Osmanlı Şerbetlerinden özellikle Demirhindi Şerbeti (demirhindi meyvesi ve 41 çeşit bitkiden yapılan), limonatalardan yapıp hem hararetimizi giderelim hem de hazır içeceklerdense sağlıklı içecekler tüketelim:)

Bu ramazan bizde pek birşey yenmiyor, 2 bardak su, çorba, salata ve belki zorla bir ana yemek...Salı akşamına yaptım aşağıdaki krebi ama sadece yarısını yiyebildim, onun da tavuklarını kuzum yedi geri kalanını ben, diğer yarısı da eşim'e gitti... Çabuk hazırlanan, lezzetli, misafir sofralarımızı da renklendirecek bir lezzet...



Mantarlı Tavuklu Krep (3 kişilik)
Malzemeler:

Krep için: (3 adet krep çıkıyor)

250 ml süt
1 yumurta
125 gr. un
1 tutam tuz
Maydanoz (isteğe göre)

İç harç:

250 - 300 gr. tavuk but kuşbaşı kesilmiş
1 küçük soğan (Yemeklik veya yarım ay)
1/2 çarliston veya köy biberi (orta kalınlıkta kesilmiş)
1/2 kırmızı etli biber (orta kalınlıkta kesilmiş)
1/2 domates (küp kesilmiş)
1 yemek kaşığı bezelye (haşlanmış)
4-5 mantar (4'e bölünmüş)
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 pkt krema
maydanoz
Tereyağ ve fındık yağı
Köri
tuz
karabiber
pulbiber

Üzeri için:

Rendelenmiş kaşar
Domates dilimleri

Hazırlanışı:

Krep malzemelerini mikserle iyicene çırpın ve kıvama gelmesi için mümkünse en az 1 saat buzdolabında bekletin. Çok daha güzel oturuyor. Buzdolabından çıkarttıktan sonra şöyle bir karıştırıp tereyağ sürdüğünüz ve iyice ısıttığınız krep tavasında önlü arkalı kızarana kadar pişirin.

Soğanları tereyağ fındık yağı karışımında soteleyin, kırmızı ve köy biberini de ekleyip sotelemeye devam edin. Tavuğu da ekleyin ve güzelce kavurun. Salçalar, domates, mantar, bezelye ve en son baharatları da ekleyip 7-8 dak mantarın pişmesini bekleyin. Bütün mazleme piştikten sonra kremayı ve maydanozu da ekleyip 2-3 dakika çevirin ve altını kapatın.

Kreplerin arasına tavuklu malzememizi koyup, krepleri kapatın üzerine de kaşar peyniri rendesi ve dilerseniz domates dilimleri koyup 180 derecedeki fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Sağlık, sevgi ve mutlulukla kalın,
Zuzu

2 yorum:

  1. süper olmuş hele o dilimli hali ayrı bir güzel ye beni diyor:)))
    ellerine sağlık canımcım

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederimm canım benimmm:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)