27 Mart 2013 Çarşamba

Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar

Şu Beşamel Sos en sevilmedik yemekleri bile lezzetli yapıyor, hoş benim için sevilmeyen yemek yok ama eşim ve kızım için var...Mesela eşim patates'i hiç sevmez, sebzelerle de eh arası ama söz konusu beşamel soslu patates yada sebze ise asla hayır demez...Beşamel soslu patates'i de yine bu şekilde kıymalı yapabilirsiniz, nefiss oluyor...

Kıymayla aranız çok iyi değilse, kıymasız da yapabilirsiniz, her durumda beşamel soslu yemekler çok güzel oluyor...

Buyrun tarife;
 


Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar

1 küçük boy karnabahar
1 yemek kaşığı sirke
1-2 yemek kaşığı süt
3-4 damla limon

Kıymalı harç için

150 - 200 gr kıyma
1 orta boy soğan
1/2 havuç (rendelenmiş)
bir kaç dal maydanoz
1/2 dilimlenmiş çarliston (isteğe göre)
1/2 dilimlenmiş etli kırmızı biber (isteğe göre)
1-2 tatlı kaşığ salça
tuz, karabiber
1-2 yemek kaşığ fındık yağı

Beşamel Sos

3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz, karabiber

Üzeri için

Rendelenmiş Kaşar

Hazırlanışı:

Karnabaharları sirke ve süt (sirke kokusunu alıyor, süt ve limon da  beyaz kalmasını sağlıyor) katılmış suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.

Yemeklik doğranmış soğan, ince doğranmış biberlerle beraber fındık yağında kavurun. Rendelenmiş havuçları da ekleyin ve kavurmaya devam edin. En son salçasını ve karabiberini koyup 7-8 dakika daha pişirin.İnce doğranmış maydanozları da ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatın.

Haşlanmış karnabaharları kıymalı harç ile karıştırarak borcam'a dökün.

Beşamel sos için tereyağını eritin, unu da katarak kokusu çıkana kadar kavurun. Kavurduktan sonra sütü azar azar ekleyip her seferinde çırpıcıyla karıştırarak topaklanmasını önleyin. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynayıpta koyu bir kıvam alınca borcam'daki karnabaharınızın üzerine döküp 180 derecedeki fırında 15-20 dak pişirin. Son 5 dakikasında rendelediğiniz kaşarları serpiştirerek üzeri kızarana kadar fırında pişirmeye devam edin.

Afiyet olsunnn :)

Sevgi ve ışıkla kalın,
Züzü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)