25 Mart 2013 Pazartesi

Çikolatalı Vişneli Pasta (Schokoladen-Kirsch-Torte)

 
Haftasonu yine dopdolu geçti, uzun zamandır görmediğim bir arkadaşım ve kuzenim geldiler... Arkadaşım hamile olduğundan önceliği onun isteklerine ayırdım; benden çikolatalı pasta isteyince bende çok içi baymaması açısından çikolatalı vişneli yapmayı tercih ettim...Orjinal tarif burda; http://www.lecker.de/rezept/1118628/Schokoladen-Kirsch-Torte.html Açıkçası kremanın lezzetine bayıldık, zaten alışkın olduğumuz bir tat...Fakat pasta tabanını güzelce ıslatmanız lazım, yoksa tok bir pandispanya...Biz sevdik, arkadaşım da sevdi...Ama eşim gibi daha yumuşak bir doku isteyenler süt ve kahve karışımıyla ıslatabilirler...
 

Yapılışını sağolsun Instagram sayesinde az adım olsa da :p çektim sayılır...Instagram ile olan aşkımız gittikçe büyüyor :))
 

Bu pastaya bana göre lezzetini veren Vanilya...Standart bir vanilya ile bu lezzeti yakalamanız mümkün değil...O nedenle kesinlikle Dr. Oetker Gerçek Vanilya Parçacıklı ya da Dr. Oetker Gourmet...Ki maalesef çok zor bulunuyor...En azından ben anadolu yakası avmlerde bulamadım, sağolsun bir arkadaşım taa Beylikdüzünde buldu bana kargoyla yolladı...

Gelelim tarife;

Çikolatalı Vişneli Pasta

Malzemeler:

225 gr. sütlü bitter kuvertür
8 yumurta (M boy)
150 gr. yumuşak tereyağ
150 gr. toz şeker
3 pkt vanilin şekeri
1 tutam tuz
150 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
30 gr pudra şekeri
1 bardak (720 ml) Vişne
300 gr. Labne
300 gr. Krema (Tikveşli)
1 pkt krema sertleştirici
1 tatlı kaşığı nişasta
Yağlı kağıt

Hazırlanışı:

Çikolatayı küçük parçalar halinde keserek benmari usulü eritin...Yumurtaların sarılarını beyazlarını ayırın. Yağ, şeker, 1 pkt vanilin şekeri ve tuz'u iyice çırpın, yumurta sarılarını da teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Erimiş çikolata'dan 2 yemek kaşığı bu karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin.. Beyazlarını cam kasede çırpın, pudra şekerini de azar azar katarak kar haline getirin. Katılaşan yumurta aklarını tahta kaşıkla 3 defada yumurta sarılı karışıma katarak karıştırın.26 cmlik yuvarlak bir kalıba yağlı kağıt sererek 175 derecede 50 - 60 dak pişirin...


Piştikten sonra ocaktan alın ve 10 dakika sonra kalıptan çıkartarak, soğumaya bırakın...


Bu arada pandispanyayı düzlemek için bombeyi traşlayalım ve evdeki kuzu'ya verelim...:))


 
Vişneleri süzdürün,  suyunu sakın dökmeyin birazdan kullanacağız :)
 
 


Labne'yi 2 pkt vanilin şekeri ile çırpın. Ayrı bir kapta da kremayı 30 gr. pudra şekeri ile iyice katılaşana kadar çırpın...Sonra da labne ve kremayı biraraya getirin karıştırın ve kullanana kadar buzdolabında bekletin...


Soğumuş pandispanyanızı ortadan 2'ye bölerek (yumuşak doku sevenler mümkünse bolca ıslatsın, sevmeyenler ise hafif ıslatarak geçsin bu bölümü :) ) hazırladığınız kremanın yarısını bolca olacak şekilde içine sürün...vişneleri de bastırın her bir yanına...Arzu ederseniz bu aşamada damla çikolata yada file badem de ekleyebilirsiniz ki eminim çok daha güzel olacaktır... hemen üstüne 2. kek parçanızı kapatın, hafifçe bastırın ve üstüne de boca edin kremayı...



Süzdürdüğünüz vişnenin suyuna 1 silme tatlı kaşığı nişasta ekleyerek ocakta koyulaşana kadar pişirin...Bu arada da artan eritilmiş çikolatayı tekrardan benmari de ısıtın...Erittiğiniz çikolatayla pastanızın üzerine bir kaşık yardımıyla çizgiler oluşturun


ve en son vişne suyuyla hazırladığınız karışımdan damlalar serpiştirin... Afiyet olsun :)



Ve işte pastamızın kesildikten sonraki görünüşü...



Afiyet olsun :)

Sevgi ve ışıkla kalın,
Zuzu

2 yorum:

  1. Üfff harika nefisss...
    Ellerine sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler sevgili Serap :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)