7 Mart 2013 Perşembe

Fırında Kıymalı Patatesli Patlıcan

Patlıcan'ı çook severim ama mevsiminde tabii...Hele hele közlenmişine bayılıyoruz eşimle... Bu sefer ise fırında yaptım, bol baharatlı ve kıymalı patatesli... Buyrun tarife...


Fırında Kıymalı Patatesli Patlıcan

Malzemeler

2 adet Patlıcan (Şerit soyulmuş ve dilimlenmiş)
100 - 150 gr. kıyma
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 adet Patates
1 adet salçalık kırmızı Biber
3-4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Köri
Kekik
Tane karabiber
Fındık yağı
1 büyük çay bardağı sıcak su

Hazırlanışı

Patlıcanların kabuklarını şerit halinde soyun ve dilimleyip tuzlu suda 20 dakika bekletin. Kurulayıp az yağlı tavada önlü arkalı kızartın. Soğanlardan birini yemeklik doğrayıp tavada fındık yağı ile pembeleşene kadar pişirin, kıymayı da ekleyip güzelce kavurun. Piştikten sonra salçaları, tuz, karabiber ve köri'yi de ekleyip bütünleşmesini sağlayın.

Domatesleri dilimleyin. Kırmızı biberin ve patatesin kabuklarını soyup halka halka dilimleyin. Sarımakları da kabuklarıyla 2'ye bölün. Kıyma dahil tüm malzemeleri fırın tepsisine koyup yağını tuzunu, tane biberleri ve kekiği de koyup harmanlayın. Kalan soğanı da halka halka kesin en üste koyun...1 büyük çay bardağı suyu da eklemeyi unutmayın...

180 derecedeki fırında 30-40 dakika patatesler pişene dek pişirin.

Afiyet olsun...
Sevgive ışıkla kalın,
Zuzu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)