21 Mayıs 2013 Salı

Vişneli Damla Çikolatalı Kek

Merhabalar,

Geçen haftamız oldukça sıkıntılı geçtiğinden bloğumdan tariflerimden hatta mutfaktan bile uzak kaldım...Ama ne demişler, her iş'te vardır bir hayır...Hadi bakalım yola devam :)

Sırada ablam'a hazırladığım tadı herkesi memnun eden ama bana daha iyi olabilirdi dedirten bir kek tarifi var...Orjinal tarif burda, ben tabii ki azıcık değiştirdim:))



Vişneli Damla Çikolatalı Kek

Malzemeler

75 gr Teremyağ
75 gr Fındık yağı
80 gr toz şeker
100 gr un
100 gr nişasta
100 gr damla çikolata
2 yumurta
1 pkt vanilin şekeri
1/2 pkt kabartma tozu
30 ml süt
1/2 - 1 su bardağı iri çekilmiş fındık ya da ceviz
Arzu ettiğiniz kadar vişne
Üzerine serpmek için hindistancevizi

Fırından çıktıktan sonra üzerine serpmek için pudra şekeri

Hazırlanışı

Teremyağ ve toz şekeri krema haline gelene kadar çırpın.Teker teker yumurtaları, vanilin şekeri ve fındık yağını da ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kab'a un, nişasta ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın ve ardı ardına önce unlu karışımı sonra da sütü çırpmaya devam ederek Teremyağlı karışıma ekleyelim ve tekrardan çırpalım.

Damla çikolataları ve iri çekilmiş fındık/ceviz'i  bir kaşıkla hazırladığınız hamur'a yedirin. 24 cm'lik kalıba yağlı kağıt yerleştirerek kek hamurunuzu boşaltın, vişneleri de istediğiniz ölçüde istediğiniz şekilde hamura serpiştirin. Üzerine hindistan cevizi serpin ve  170 derecedeki fırında 50 - 60 dak arası pişirin. Yine de fırın farklılığından dolayı 40 - 45. dakika itibarıyla kontrol edin ki benim gibi kızartmayın :)) Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz...

Afiyet olsun,
Sevgi ve ışıkla kalın...

6 yorum:

  1. Siz niye beğenmediniz anlamadım. Teremyağ marka mı yoksa yağın cinsi mi? Görünüş süper ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim İlhan bey...Beğenmedim değil, beğendim ama beklentim daha nemli bir kek'ti...Yoksa kek lezzet açısından güzel, hele gün geçtikçe daha da oturup güzelleşiyor...Ama yine de daha nemli bir kek istiyorum:) Bulunca da yapıp hemen paylaşacağım...

    Malzemenin lezzeti belirlediğine %100 inandığımdan tariflerimde çoğunlukla marka ismi vermeye çalışıyorum...Teremyağ da marka...Dikkatinize ve yorumunuza teşekkür ederim...Selam ve sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. hamaratım ellerine sağlık çok güzel olmuş kekin

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım çok lezzetli bir tarif...
    Nemli bir kek istiyorsan sütün miktarını arttırabilirsin...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler sevgili Emel :) Evet süt nemi arttırıyor, ama benim istediğim daha farklı bir lezzet..Bulduğum anda da paylaşacağım ;)Sevgilerimle,

    YanıtlaSil

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)