6 Mayıs 2013 Pazartesi

Böğürtlenli Tart

Bu tart hamurunu 2008'den beri kullanıyorum ve açıkçası buhamurun lezzeti üzerine bir lezzet tanımıyorum...Elbette nefis olanlar var ama benim favorim bu güzel lezzeti devirecek bir tat gelene kadar bu :)

Diğer sayfam'da tarifi var, arşivim'de yer alması açısından buraya da eklemek istedim...Çabucak hazırlanan miss gibi bir tarif...Önceleri sadece mürdüm eriği ile yaparken bu ara böğürtlenli buluşmaları daha çok sever olduk...


Böğürtlenli Tart

Malzemeler

300 gr. un
100 gr. çekilmiş fındık (badem yada ceviz)
1 tatlı kaşığı tarçın
150 gr. Toz şeker
1 pkt. Vanilin Şekeri
1 tutam tuz
250 gr. yumuşamış tereyağı (200 gr. yeterli oluyor)
2 yemek kaşığı hindistan cevizi (arzuya göre)
Üzerini kaplayacak kadar Böğürtlen
Hazırlanışı

Elenmiş un, çekilmiş fındık veya badem yada ceviz, tuz, toz şeker, tarçın, hindistan cevizi ve vanilin şekerini bir kapta karıştırın. Tereyağını ekleyip çok fazla sıkmadan yoğurun. Başta toparlanmıyor gibi gelsede yoğurdukça kendini toparlayacak, vazgeçmeyin ;)  Yoğurduğunuz hamurun yarısını buzdolabına kaldırın diğer yarısını da yağlanmış unlanmış 26 cm lik kalıba incecik bastıra bastıra döşeyin ve kenarlarını hafif kaldırın. Hamurda çatalla delikler açın. Üzerine böğürtlenleri döşeyin. Buzdolabına koyduğunuz hamuru çıkartıp vişnelerin üzerine minik parçalar koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 50- 60 dak. pişirin.

Çırpılmış şekersiz krema ile servis yapın...


Not:Tüm kek, pasta ve muffinlerde olduğu gibi 1 gün bekletildikten sonra tadına doyum olmuyor :))

Sevgi ve ışıkla kalınız...
Züzü

2 yorum:

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)