29 Mart 2013 Cuma

Düğün Çorbası

Düğün Çorbasını çok küçükken içmiştim, ama her kim yaptıysa hiiç beğenmedim ve bir daha da ağzıma sürmedim...Ta ki şirketteki ahçımız yapıp bana tattırana kadar, artık tam bir bağımlı oldum...

Durur muyum ben de denedim, buyrun tarife...:)) Çorbanın üzerindeki kırmızı biber'i de kızım kalp şeklinde dökmüş :)) "Her ne kadar tam yapamadıysam da o kalp anneciğim" dedi :)))


Malzemeler:

300 gr. kuzu eti
8 bardak su
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağ

Terbiyesi

2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
1/2 limonun suyu

Üzerine

Tereyağ
Toz kırmızı biber

Hazırlanışı:

Kuzu etlerini 8 bardak su'da iyice pişene kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu bir kaba süzün etleri de didikleyin.

Bir tencere'de tereyağını eritip un'u da katarak un'un kokusu çıkana kadar kavurun Et suyunu topaklanmaması için azar azar ve her seferinde hızla karıştırarak ekleyin. 10 dakika beraberce kaynatın.

Didiklediğiniz etleri kaynamakta olan unlu çorbanıza ekleyin. Bir taşım daha kaynatın.

Bu arada ayrı bir kapta yoğurdu limon suyunu da ekleyerek krema haline gelene dek çatalla çırpın. Bu karışıma başka bir yerde çırptığınız yumurta sarısını da ekleyin ve karıştırın. Ardından yoğurtlu karışıma kaynayan çorba'dan alıp ekleyerek iyice karıştırın, yoğurdun ılınmasını sağlayın, yoksa yumurta kesiliyor ve görüntü bozuluyor. Ilındıktan sonra tencereye katarak 1 taşım kaynatıp altını kapatın.

Çorbanıza tereyağında kızdırdığınız toz kırmızı biberi de ekleyerekservis ediniz.

Afiyet olsun,
Züzü

2 yorum:

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)