26 Mart 2013 Salı

Vanilyalı, Nescafeli ve Çikolatalı Puding ve Kalıplarla Çikolata Kesimi...

Evet, ben takıntılı bir insanım hem de fena takıntılı...Yemek, pasta, kurabiye yaparken kullandığım her şey yumurtadan süte, vanilya'dan toz şeker'e en iyisi olmalı, zaten benim mutfak harcamalarım herşeyin üstünde oluyor bu nedenle...ÇOCUĞUMA YEDİREMEDİĞİM HİÇBİRŞEYİ YAPMAM, SATMAM! Bence gıda ile ilgilenenlerin de çoğu bu şekilde yapıyorlar, yapmalılar...

 
Bu konuya başka bir post'ta mutlaka değineceğim, belki bundan sonrakinde ama öncelikle yepyeni bir tarifle yeniden karşınızdayız efendim...Puding...Bizim küçük hanım bayılıyor puding yapmaya, ben de hazır pudingleri kullanmasını istemiyorum...Hiç olmazsa bildiğim malzemelerle yapsın, bir nebze de olsa sağlıklı birşeyler yesin istiyorum...Klasik muhallebi pirinç unu, süt ve şeker ise puding'te süt, nişasta ve şeker olur diyerekten gezindim tarifler arasında...O mu bu mu derken yumurtalı tariflerden sıyrılıp kendi tarifimi oluşturdum...

Üç Katlı Puding


Vanilyalı Puding

Malzemeler:

1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 pkt vanilya
1/2 lt süt

Nescafeli Puding

1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 pkt vanilya
1/2 lt süt
2 tatlı kaşığı nescafe

Çikolatalı Puding

1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1-1,5 yemek kaşığı (pasta) kakao
2-3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 pkt vanilya
1/2 lt süt
20 gr. kuvertür

Hazırlanışı:

Vanilyalı Puding: Un ve nişasta'yı çırpıcıyla karıştırın ve azar azar sütü ekleyip her seferinde karıştırmaya devam ederek topaklanmasını önleyin. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin, 3-4 dakika yine karıştırarak kaynatın, kaynadıktan sonra toz şeker, vanilya ve tereyağın ı ekleyip karıştırın ve puding kaselerinin dibine boşaltın.

Nescafeli Puding: Vanilyalı Puding'teki gibi hazırlayıp sonunda şekeri ekleme aşamasında nescafeyi ekleyin...2. kat olarak kaselerinize paylaştırın.

Çikolatalı Puding: Un, nişasta ve kakaoyu karıştırın. Sütü de azar azar ekleyerek her seferinde karıştırıp topaklanmasını önleyin. Kaynayana kadar orta ateşte karıştırın. Kaynadıktan sonra toz şeker, vanilya, tereyağ ve kuvertür çikolata* yı da ekleyerek güzelce karıştırın ve 3. kat olarak kaselere boşaltın.


Süsleme için hindistan cevizi ya da benim gibi kuvertür çikolatanızı benmari usulü eritip dümdüz olacak şekilde (ben açıkçası çok fazla uğraşamayıp gayri ihtiyari yaydım yağlı kağıdın üzerine)
yağlı kağıda yayın. Varsa balkon'da yoksa buzdolabında birkaç dakika soğutun ve dilediğiniz kalıplarla kesin. Pudinginizi süsleyin..



(*Kuvertür Çikolata, pastacılıkta kullanılan kakao oranı yüksek bir çikolata türü. Eminönünde Fermo ve diğer pasta malzemeleri satan dükkanlarda, Kahve Dünyasında ve artık marketlerde de Nestle'nin Kuvertür'ü bulunmakta. Benim tercihim genelde Zambo.)

Sevgi ve ışıkla kalın,
Züzü

6 yorum:

  1. harikasın arkadaşım ellerine sağlık
    şekilli çikolatalara da bittim
    bana da yap bunlardan gelince :))))

    YanıtlaSil
  2. Canım benim en kısa zamanda ayarlayalım da gel ben sana istediğin şekillerde seve seve yaparım :))))

    YanıtlaSil
  3. Sutlu tatlilarin yerini hicbirsey tutmuyor degilmi? Gorunum muhtesem. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle, en güzeli sütlü tatlılar:)) Teşekkürler sevgili Şule :) Sevgilerimle,

      Sil
  4. Ayy çok güzel,çok şirin,çok cici ve çook pratiklermiş meğer :)
    Bunu öğrendiğim için çok mutlu oldum :)
    Çok teşekkürler canım,ellerine,emeğine sağlık..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Inanilmaz kolay ve keyifli canım...En eğlencelisi de çeşitlerini hazırlamak;) Sıradaki hindistan cevizli puding var...Sana da şimdiden iyi denemeler ve afiyet olsun. ..Sevgilerimle,

      Sil

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)