6 Ağustos 2012 Pazartesi

Ali Nazik

Bizim evde en çok tüketilen sebzelerdendir patlıcan; patlıcan oturtma, köz patlıcanlı kremalı makarna, Beykoz Kebabı derken eşitlerimize bir de Ali Nazik katıldı... Çabucak hazırlanabilen, inanılmaz kolay bir tarif:)) Benim hazırladığım 2 kişilik ;)


Ali Nazik

Malzemeler

2 patlıcan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı süzme yoğurt yada suyu az yoğurt

100 gr kıyma
1/2 köy biberi
1/2 kırmızı biber
1 orta boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
tereyağ, fındıkyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Patlıcanları  ister fırında ister ocak üstünde közleyin (benim eminönünden aldığım ocaküstü bir delikli saçtan bir tepsim var, inanılmaz güzel közleniyor:)) Patlıcanlar közlenirken kıymalı harcımızı hazırlayalım :) Soğan ve biberleri ince ince doğrayalım ve tereyağ sıvıyağ karışımında kavuralım...Üzerine kıymayı da ekleyip güzelcene kavurmaya devam edelim...Kıyma pişince salça ve küp kesilmiş domatesini ekleyip, suyunu hafif çekene dek pişirmeye devam edelim. Ocağın altını kapattıktan sonra karabiber ve tuzumuzu ekleyelim.

Eğer elinizde süzme yoğurt değilde normal yoğurt var ise, yoğurdu incecik bir süzgece yada tülbente koyarak suyunu süzdürün, evde süzme yoğurt yoktu ben öyle yaptım...Közlenmiş patlıcanları yarıp içlerini tatlı kaşığı ile çıkartın, yoğurt ve sarımsaklarla beraber bütünleşene kadar ister kaşıkla, ister mixerle yada rondoda karıştırın. Servis tabağına koyun üzerine de kıymalı harcınızı dökün..

Afiyet olsun:)

Sevgi, sağlık ve mutlulukla kalın,

2 yorum:

  1. bizdede patlıcan baş köşede közleyip derindondurucuya yığdık bile:)))
    ellerine sağlık balım çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim hande'mm:))Öpüyorummm

    YanıtlaSil

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)