Güllaç, hele bir de bol cevizli vanilyalı olursa değmeyin keyfimize, ailece çok seviyoruz...2 gün önce miniğimle yaptık, iftardan sonra da afiyetle yedik :)
Güllaç
4 kişilik
Malzemeler:
5 - 6 yaprak güllaç
700 - 750 ml süt (damak zevkinize göre)
1 bardaktan az şeker
1 pkt vanilya
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Hazırlanışı:
Süt ve şekeri beraberce şeker eriyene kadar ısıtın. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyin. Rahat çalışabileceğiniz bir kaba ısıttığınız sütün bir kısmını dökün ve güllaç yapraklarını parlak kısmı üste gelecek şekilde bu süte batırıp iyice yumuşayacana dek bekletin. Burdaki en önemli husus süt ne yaprakları hamur hale getirecek kadar kaynar olacak, ne de yumuşamalarını engelleyecek kadar ılık. Ölçümüz ısıya dayanılabilecek kadar orta karar olsun...Yumuşattığınız güllaç yapraklarını ayrı bir kaba koyarak, ben minik kare borcam kullandım, üstü üste dizin aralarına da bolca ceviz serpin...En son kalan sütü de üstüne dökün ve çekmesini bekleyin. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın...
Bu ölçülerle hem güllacım yumuşak hem de sütü tam kıvamında oldu...Ben çok sulu yada çok kuru sevmiyorum... Umuyorum sizlerde beğenirsiniz...
Afiyet olsun :)
Sağlık, mutlulukla ve kocaman bir gülümsemeyle kalın...:)
ÇITIR TAVUK
3 gün önce
ikinizinde ellerine sağlık nefis olmuş bende iki gün önce yedim ama görünce yine canım istedi:))))
YanıtlaSilneredeyse hergün yapar oldum, çok hafif bir tatlı, ellerinize sağlık, görüntü süper...
YanıtlaSilBağımlılık yapıyor :) dimi Hande'm...:))
YanıtlaSilTeşekkürler sevgili "Hayat Mutfakta Güzel"...Bende öyleyim her gün yapsam doymam, zaten sırada da versiyonları var inşallah :)) Sevgiler,
YanıtlaSil