10 Ağustos 2012 Cuma

Vişneli Limonlu Cheesecake

Son 4-5 gündür canım nasıl böyle en ferahından pastalar çekiyor anlatamam, başladım araştırmaya ve tabii bir dünya tarife rastladım...Bu sefer de hangisini yapacağıma karar veremedim...Çekirdek ailemde cheesecake pek sevilmez, minik kuzum sadece bir tarifi sefer, Ozicim ise ağzına sürmez... Ama bu sefer kapattım gözümü ve belki yerler ama yemezlerse de yapacak bir şey yok diyerek 18lik kalıpta mini bir cheesecake pişirdim...(Aslında minik değil ama benim gibi cheesecake aşığı biri için minik tabi :))) Canlarıma ise kaymaklı şeftali tatlısı pişirdim, o da başka bir postta...;)

Hem de ne pişirme koştur koştur işten gelindi, iftara yemekler hazırlandı ve hemen cheesecake yapımına geçildi :)) Bu tür cheesecake, pasta, kek, zeytinyağlı vb. yiyeceklerin asıl 2. gün tadlarının oturduğunu bilmeme rağmen, kocaman bir önyargıyla ilk çataldan sonra yüzüm düştü...İstediğim o ferah ekşi tadı yakalayamamıştım, hatta bana tatsız bile gelmişti...İTİRAF EDİYORUM kocaman bir haksızlık etmişim bu canım cheesecake'e, bunu dün akşam iftar sonrasında tadınca anladım... Kendisine 2. bir fırsat daha vererek tadına tekrar bakmaya karar verdim...Nasıl lezzetli, nasıl ferahlatıcı, nasıl güzelmiş meğerse...Eğer sizde benim gibi serinletici bir tad arıyorsanız düşünmeyin hemen pişirin...Ama ertesi gün yiyin :))


Maalesef bütün halinin fotoğrafını çekmedim, ama bir daha ki yaptığımda mutlaka tümünü fotoğraflayacağım ;)

Bu pastanın tarifinin yarısını http://finleyswelt-rezepte.blogspot.de/ dan, diğer yarısını da http://kochtopf.twoday.net/ aldım...

Vişneli Limonlu Cheesecake

Malzemeler

Tabanı için:

150 gr un
100 gr buzdolabından yeni çıkmış soğuk Tereyağ
50 gr şeker
1 tutam tuz
1 yumurta M boy
1 yemek kaşığı buz gibi su

İçi:

250 gr. süzme yoğurt (Ben bu tür pastalarda mutlaka sütaş kullanıyorum, istediğim lezzeti tam kıvamında veriyor)
1 yumurta
50 gr şeker (şeker tadı almak isteyenler 100 gr koyabilirler, ben çok şekerli sevmediğim için bana yeterli geldi)
1/2 limonun kabuğu (ben daha yoğun bir ekşilik elde edebilmek için Almanya'dan getirttiğim Dr. Oetker'in aşağıdaki ürünün kullandım. Siz arzu ederseniz 1 limonun kabuğunu rendeleyebilirsiniz)








2 dolu yemek kaşığı vanilyalı puding tozu
1/2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 pkt Dr. Oetker Vanilya Gourmet
Vişne

Hazırlanışı:

Taban: Bütün malzemeleri yoğurun, buzdolabı poşetine koyarak 1/2 saat buzdolabında dinlendirin. Çok cıvık bir hamur oluyor, o nedenle ben azıcık daha un (200 gr a yakın oldu) kattım ama piştikten sonra gördüm ki hiç gerek yokmuş aslında un katmaya.(Elinizi unlayıp kek tabanına yayabilir yada benim gibi göz kararı biraz daha un ekleyebilirsiniz:) 18 cm'lik kalıbınıza yağlı kağıt koyarak, hamurun 2/3 ünü tabanına geri kalanını ise kalıbın kenarına döşeyin. Tabanını çatalla delin... Tarifte yok ama ben 5-10 dak 180 derecedeki fırında tabanı pişirdim ki iç malzeme eklendiğinde tabanı yumuşatmasın.

İç: Süzme yoğurdu, yumurta, şeker, vanilin şekeri ve limon kabuğu rendesi ile çırpın. Nişasta ve vanilyalı puding tozunu da eleyerek ekleyin ve güzelce karıştırın. Yine cıvık oluyor, ama ben önce tart tabanını yapıp fırına verdiğimde hazırlamaya başladım içini ve tabanı fırından çıkartana kadar birkaç dakika buzdolabında beklettim.

Fırından çıkarttığınız hamurun üzerine iç malzemeyi dökün ve daha da ekşi bir lezzet yakalamak istiyorsanız vişne taneciklerini keyfinize göre içine serpiştirin...

180 derecede 40-45 dak pişirin ve kalıpta soğumaya bırakın.

Afiyet olsun!

Sevgi, sağlık ve mutlulukla kalın :))
Züzü

4 yorum:

Yorumlarınızla değer kattığınız için teşekkürler...:)